Význam asistenčního psa - případová studie - Emmerová, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce je zpracována za účelem informování veřejnosti o využití a významu asistenčních psů pro dětské klienty. Práce je rozdělená do dvou částí, v teoretické části jsou vymezeny některé pojmy související s asistenčním psem, rehabilitací a zdravotně postiženým člověkem. Praktická část se pokouší zjistit formou případové studie význam asistenčního psa pro vývoj a léčbu dětí s různými typy postižení.
Importance of a dog as an assistance - case study
Keywords: Asistenční pes; šikovný společník; DMO; rehabilitace; dětský klient; Assistance dog; a handy companion; cerebral palsy; rehabilitation; child client