Koncentrace kobaltu v odpadních vodách a jeho odstraňování za využití umělého mokřadu - Pivonková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce se zabývá monitorováním odpadní vody odebírané z kořenové čistírny odpadních vod v obci Slavošovice a sledováním účinnosti odstraňování kobaltu. Měření koncentrace kobaltu v odpadní vodě se provádělo metodou atomové absorpční spektrometrie s elektrotermickou atomizací. Vzorky byly odebírány v různých částech mokřadního systému v období březen až září 2015. Ze získaných výsledků byla vypočtena účinnost odstraňování kobaltu z odpadní vody.
Cobalt concentration in wastewater and its removal using constructed wetland
Keywords: kobalt; umělý mokřad; odpadní voda; atomová absorpční spektrometrie; validace analytické metody; cobalt; constructed wetland; wastewater; atomic absorption spectrometry; analytical method validation