Prvky muzikoterapie v práci učitele na základní škole - Sadílková, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce je zaměřena na muzikoterapii jako léčebný a výchovný prostředek, který je možné využít v pedagogické praxi. Teoretická část diplomové práce se zabývá původem hudby a jejím působením na člověka, seznámením se s muzikoterapií jako takovou a jejími prvky užívanými v pedagogice. Praktickou část tvoří diagnostika vztahů ve vybrané třídě a využití prvků muzikoterapie za účelem zkvalitnění výuky v této třídě, posílení sebedůvěry žáků, rozvoj komunikace a eliminace konfliktů mezi žáky. Součástí práce jsou i přípravy na hodinu hudební výchovy, čtení a psaní.
Methods of Music Therapy in teaching on elementary school