Využití hudebních nástrojů a hudebně-didaktických pomůcek v mateřské škole - Kůstová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
V teoretické části bakalářské práce se zaměřím na vývoj a využití hudebních nástrojů melodických i rytmických, na vlastní učební a hudebně-didaktické pomůcky při práci v mateřské škole. V praktické části svoji pozornost zaměřím na hudební výchovu v jiných mateřských školách, prostuduji učební materiály, se kterými pedagogičtí pracovníci pracují, a zjistím, jaké didaktické pomůcky se v mateřských školách používají. Budu sledovat, zda učitelky mateřských škol hrají na hudební nástroje a jaké jsou používány nejčastěji. Jako výzkumnou metodu svého šetření jsem si zvolila dotazník.
Using musical instruments and music-didactic aids at nursery school.
Keywords: hudební nástroje; učební a hudebně-didaktické pomůcky; hudební výchova v MŠ; musical instruments; teaching and musical-didactic widget; music education in nursery school