Motivace mládeže k celostní architektuře a práci s prostorem - Bukovská, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním tématem bakalářské práce je architektura a prostředí, ve kterém ţijeme. Z holistického pohledu vychází nejen architektura, ale i další témata s ní související. Alternativním přístupem je nabízen moţný náhled na vyuţití motivace v pedagogické oblasti. Přiblíţíme si pojmy, které se týkají zdravého bydlení, Feng Šuej, tradičních staveb aj. Uvedeme charakteristiku uměleckých směrů v 19. a 20. století. Návodem pro správnou ?skicu? budoucnosti nám můţe slouţit i zmíněné pozitivní myšlení. V praktické části se dozvíme, jaké mínění a vědomosti o architektuře a prostoru vlastní studenti středních škol. Výsledky byly porovnány mezi SZŠ a SPŠS.
Motivation of the youth to holistic architecture and work with a space
Keywords: motivace; holistická architektura; celostní architektura; architektura; prostor; vnímání prostoru; krajinný ráz; Feng Šuej; feng shui; zdraví; zdravé bydlení; motivation; holistic architecture; architecture; space; space perception; landscape; Feng Shui; health; healthy living