Tvorba klienta pro komunikační protokol Jabber - Pešková, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce podává přehled a srovnání nejběžnějších komunikačních protokolů (ICQ, AIM, MSN, Gadu Gadu, IRC, Google chat a Yahoo! Messenger), podrobněji popisuje protokol Jabber. Součástí této práce je vytvoření vlastního klienta pro protokol Jabber.
Creation of the client for the communications protocol Jabber
Keywords: instant messaging; komunikační protokol; Jabber; programování Jabber klienta v Javě; instant messaging; communication protocol; Jabber; programming Jabber client in Java