Projevy ADHD u předškolních dětí - Adamcová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem mé bakalářské práce je přesné vymezení diagnostiky ADHD, dále také souvisejícího pojmu ADD. Rozebírám možné projevy ADHD v předškolním období. Také se věnuji jejímu zapříčinění a podmínkám ADHD. V dalších kapitolách se zamýšlím nad tím, jak daleko může ovlivnit tato porucha život rodiny a nad možnostmi mateřské školy při práci s dítětem mající tuto diagnózu. Praktickou část tvoří pozorování chování tří dětí s touto diagnózou v mateřské škole. Jejich projevy podrobně rozebírám. Cílem je vytvořit individuální vzdělávací plán pro každé z nich zvlášť.
ADHD symptoms in preschool children
Keywords: ADHD; ADD; hyperaktivita; impulzivita; porucha chování.; ADHD; ADD; hyperactivity; impulsivity; conduct disorder