Vliv pastvy v podhorských oblastech na biodiverzitu bezobratlých - epigeičtí brouci. - Rutta, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá biodiverzitou epigeických brouků na pastvinách nacházejících se v podhorských oblastech Šumavy. Srovnává jak se mění biodiverzita společenstev již zmíněných brouků v oblastech s různou intenzitou pastevního zatížení. Odchyt byl prováděn na dvou odchytových místech pomocí zemních pastí. V práci je zjištováno srovnání biodiverzity společenstev epigeických brouků v oblastech s různým zatížení pastvou, porovnání s dosavadními výsledky, antropogenní ovlivnění stanovišť a ordinace druhů na pozemku.
Effect of grazing in submoutain regions on biodiversity of invertebrates - epigeic beetles.
Keywords: pastva; coleoptera; biodiverzita; pasture; coleoptera; biodiverzity