Analýza produkce rychle rostoucích dřevin na pokusných plochách a plantážích v okolí Českých Budějovic. - Plevka, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2008)
V České republice je pěstování rychle rostoucích dřevin plantážovým způsobem v počátcích. Bakalářská práce je stručným návodem pro pěstování a sklizeň rychle rostoucích dřevin. Obsahuje popis a výsledky měření sklizně harvestorovou technologií a klasickou technologií (pilař a pomocník). Dále byla ověřována výkonnost a vhodnost použití pro štěpkování prototypu sklízeče SKPU 220.
The production analysis of the fast - growing species in experimental areas and plantations in the surroundings of České Budějovice
Keywords: Štěpka; dřevní drť; biomasa; těžební stroj; rychle rostoucí plantáže topolů.; Wood chips; frass; biomass; harvest machines; fast-growing poplar plantation.