Alternativní pedagogické koncepce v praxi mateřské školy - Valouchová, Marika (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce, kterou jsem vypracovala má název Alternativní pedagogické koncepce v praxi mateřské školy. Cílem této práce je charakterizovat základní znaky alternativních škol, popsat jejich nestandardní přístup k edukačnímu procesu a objasnit rozdíly v oblasti kooperace a komunikace mezi učitelkami a dětmi. Teoretická část popisuje alternativní pedagogické směry a blíže se zabývá Waldorfskou mateřskou školou, Montessoriovskou mateřskou školou a Zdravou mateřskou školou. Praktická část poté navazuje pozorováním v těchto alternativních mateřských školách a detailně popisuje komunikaci a kooperaci mezi učitelkami a dětmi.
Alternative pedagogic conception praktically mothers´s schools