Analýza změn ve složení těla u mužů ve věku mezi 25 - 35 lety vlivem kondičního cvičebního programu - Koňařík, Jan (Jihočeská univerzita, 2019)
Téma této práce se jmenuje Analýza změn ve složení těla u mužů ve věku mezi 25 a 35 lety vlivem kondičního cvičebního programu. Ve své práci jsem se zaměřil na tělesné proporce jako je obsah vody a tuku v lidském těle u skupiny pravidelně cvičících probandů a rozvoj fázických vláken kosterního vlákna. Kondiční program navštěvovala skupina vždy okolo 15 cvičenců, kam docházeli jak muži, tak ženy. Jednalo se o cvičence pokročilé i méně zdatné a dokonce i začátečníci, proto byla volba cviků velmi důležitým atributem při volbě tréninkové jednotky. Cílem bylo udělat cvičení zábavné a vhodně náročná pro všechny. Do kondičního programu byly voleny cviky pro posílení, protažení a uvolnění svalstva a jejich správnou funkci a rozvoj. Dalším cílem mé práce bylo sníženi obsahu tuku v těle a zlepšení fyzického a tím i psychického stavu cvičenců. Data jsem shromažďoval na přístroji Inbody 230 a to před začátkem kondičního programu a taktéž na závěr programu. Teoretická část je zaměřena na složení těla, životní styl a jeho typy, obezitu a její příčiny vzniku a rizika i léčbu, trénink a jeho různé formy a vývojovou psychologii. V části praktické se zabývám mým osobním výzkumem a daty vybraných deseti cvičenců.
Analysis of changes in the composition of body in the group of men between ages 25 and 35 during the conditioning program
Keywords: Složení těla; životní styl; obezita; trénink; vývojová psychologie; Body composition; lifestyle; obesity; training; deelopmental psychology