Jídelní postoje a návyky u žáků 2. stupně ZŠ a studentů SŠ na Písecku - Konfrštová, Jarmila (Jihočeská univerzita, 2018)
Jídelní postoje u žáků na druhém stupni základních škol a u studentů na středních školách je obsahem mé bakalářské práce V teoretické části se zabývám zdravým životní stylem, životním stylem rodiny a vlivem rodiny na stravování dětí. Dále je pak rozpracován "fenomén" poruch příjmu potravy, běžně se označujících jako PPP, jejich výskytem a příčinami, které tyto nemoci vyvolávají. Nejčastěji se mluví o módním diktátu, nesprávných stravovacích návycích, přesněji řečeno držením redukčních diet, ale v poslední době se rozmohl i vliv sociálních sítí v první řadě Facebook, následovaný Instagramem. Dále jsem rozvedla nejčastější typy poruch příjmu potravy a věnovala jsem se nejnovějším "trendům" v této oblasti. V praktické části jsem popsala dotazníkové šetření na vybraných základních a středních školách na Písecku, jeho metodiku a vyhodnocení.
Eating habits of basic school pupils and high school students in Pisek region
Keywords: Poruchy příjmu potravy; redukční diety; zdravé stravování; životní styl; stravovací návyky; jídelní návyky; výživa; Food intake disorders; eating disorders; reducing diet; healthy diet; healthy lifestyle; eating habits; nutrition