Využití matematicko-ekonomických metod při posouzení vývoje úspor a zadluženosti českých domácností - Turečková, Denisa (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce využívá matematicko-ekonomické metody pro analýzu vývoje úspor a zadluženosti českých domácností. Teoretická část vymezuje základní pojmy, finanční trh,jeho nástroje a instituce a popisuje druhy úvěrových a spořících produktů. Praktická část obsahuje analýzu vývoje zadluženosti a úspor českých domácností od roku 1995 do současnosti. Poslední část práce komparuje stav českých domácností s ostatními domácnostmi vybraných zemí Evropské unie. Jsou zde využívána data poskytovaná ČNB a eurostatem.
The use of mathematical-economic methods to assess the development of savings and indebtedness of Czech households
Keywords: domácnost; zadluženost; úvěry; úspory; analýza; household; indebtedness; debts; savings; analysis