Graham Greene's Work in the Time of the Cold War - Linduška, František (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce zkoumá vliv politického prostředí na tvorbu anglického prozaika Grahama Greena ve druhé polovině jeho tvůrčího života. Zaměří se na proměnu stylu psaní autora, psychologický a morální vývoj charakterů hlavních hrdinů a na celkovou charakteristiku Greenovy poetiky. Práce v úvodu definuje kontext období studené války ve Spojeném království a nastíní politickou situaci v zemích, které se vztahují k životu a tvorbě Grahama Greena. Jádrem práce bude interpretační analýza románů The Quiet American, Our Man in Havana, Loser Takes All, A Burn Out-Case, The Human Factor a Monsignore Quijote. Práce zohlední životopis autora, zejména Greenův autobiografický pohled A World of My Own.
Graham Greene's Work in the Time of the Cold War