Různé způsoby využití kukuřice pro pícninářské účely - Slanec, Roman (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce bylo zhodnotit různé způsoby využití kukuřice pro pícninářské účely. Stručně nastínit hospodářský, ekonomický a ekologický význam pěstování kukuřice. Ze získaných dat a informací je možné konstatovat, že pěstování kukuřice pro pícninářské účely u nás získává stále větší oblibu. Největší část kukuřice pro pícninářské účely se uplatňuje v podobě siláží. Pro získání kvalitní siláže je důležité věnovat pozornost agrotechnice a s tím spojený výběr hybridů, ošetřování porostů a následný proces sklizně. V oblasti skladování silážní hmoty vykazovaly lepší výsledky jak po ekonomické i kvalitativní stránce vaky oproti silážním žlabům.
Different ways of using corn for forage purposes
Keywords: Kukuřice; hybrid; siláž; AG - Bag; Corn; hybrid; silage; AG - bag