Metody strategického řízení - Lomský, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem bakalářské práce je pomocí vybraných metod analyzovat vnější prostředí, vnitřní prostředí, určit silné a slabé stránky, příležitosti a ohrožení dané organizace. Tyto výsledky zpracovat, analyzovat, provést vyhodnocení a navrhnout vhodnou strategii. Abych daný cíl naplnil, musel jsem podnik analyzovat prostřednictvím vybraných metod strategického řízení. Ve své práci jsem použil následující analýzy: STEP analýza, Porterův model, Model stupně turbulence, Analýza exponovanosti podniku a SWOT analýza.
METHODS OF STRATEGIC MANAGEMENT
Keywords: strategie; SWOT analýza; vnější analýza; vnitřní analýza; strategy; SWOT analysis; external analysis; internal analysis