PROOČKOVANOST ZDRAVOTNICKÝCH PRACOVNÍKŮ NA VYBRANÝCH NEMOCNIČNÍCH ODDĚLENÍCH PROTI VIROVÉ HEPATITIDĚ B - Kožená, Martina (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato bakalářská práce je shrnutím problematiky virové hepatitidy B týkající se zdravotnických pracovníků. Teoretická část popisuje původce VHB, klinický průběh, diagnostiku a léčbu VHB. V další kapitole se zaměřuje na prevenci, která je velice důležitá. Zde jsou zahrnuta preventivní opatření, očkování, profylaxe a represivní opatření. Ve třetí kapitole je uvedena problematika epidemiologie jako je přenos VHB, výskyt ve světě, v České republice a v poslední řadě i výskyt VHB u zdravotnických pracovníků. V praktické části je zjištěna proočkovanost proti virové hepatitidě B a zmapovaný výskyt onemocnění virové hepatitidy B.
VACCINATION OF MEDICAL WORKERS ON THE SELECTED HOSPITAL WARDS AGAINST VIRUS HEPATITIS B
Keywords: nemocniční oddělení; očkování; vakcína; virová hepatitida B; výskyt; zdravotnický pracovník; medical wards; vaccination; vaccina; viral hepatitis B; occurrence; medical worker