Multikulturní vyučování - Prüherová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Ve své bakalářské práci popisuji jaké uplatnění nachází multikulturní výuka a výchova v podmínkách českého školství. Práce je rozdělena na dvě části. V první, teoretické části, je vymezen pojem multikulturní výchova a zmíněn samotný původ vzniku multikulturní výchovy. Dále je tato část věnována charakteristice obsahové stránky multikulturní výchovy a samotné realizaci multikulturní výchovy ve školních vzdělávacích programech. Druhá, praktická část, porovnává postoje a znalosti dvou skupin žáků. První skupina měla jiné postoje a menší znalosti než druhá, která absolvovala projektové vyučování.
Multicultural education
Keywords: kultura; xenofobie; rasismus; antisemitismus; národ; rasa; etnikum; culture; xenophobia; racism; antisemitism; nation; race; ethnicity