Historie tělesné výchovy a sportu v Humpolci - Kasalová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá historií tělesné výchovy a sportu v Humpolci. Rozdělená je do dvou částí. První část pojednává o historii samotného města. Druhá část je následně rozdělena do dalších čtyř období. První období je popisováno od založení Sokola, tedy od roku 1868 do roku 1918. Druhé období je věnováno létům po první světové válce až po rok 1945. Další období navazuje na rok 1945 a pokračuje do roku 1989. Poslední období mapuje historii od roku 1989 do současnosti.
History of pysical education and sport in Humpolec
Keywords: tělovýchovná jednota; Sokol; organizace; oddíl; tělovýchova; TJ Jiskra; physical education unity; Sokol; organization; section; physical education; TJ Jiskra