Hodnocení finanční situace podniku pomocí soustav finančních ukazatelů - Hrbová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem diplomové práce je zhodnotit finanční situaci podniku za pomoci paralelních, pyramidových a účelových soustav finančních ukazatelů. Vybranou společností diplomové práce je společnost Kores Europe s.r.o., která se zabývá zejména výrobou lepidel. Cíle bylo dosaženo prostřednictvím různých metod finanční analýzy - paralelní soustavy ukazatelů, pyramidové soustavy ukazatelů, účelové soustavy ukazatelů a metody mezipodnikové srovnání. Analyzované období je od roku 2016 až do roku 2020. Výsledky jsou interpretovány a porovnány se vzorkem podniků z databáze Bisnode Albertina. Na závěr jsou identifikovány potenciální zdroje neefektivního hospodaření financí a doporučení ke zlepšení finanční situace podniku.
Evaluation of the financial situation of the company using systems of financial indicators
Keywords: finanční ukazatele; mezipodnikové srovnání; finanční analýza; finanční zdraví; predikční modely; financial indicators; intercompany comparison; financial analysis; financial health; prediction models