Mentální anorexie u pubescentů - Oberreiterová, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zaměřuje na shrnutí dosavadních poznatků o nemoci mentální anorexie. Teoretická část je obohacena o kazuistiky dívek trpících mentální anorexií. Praktická část obsahuje vyhodnocení dat z výzkumu týkajícího se vybraných rizikových faktorů podněcujících vznik mentální anorexie u žáků nižšího stupně gymnázia.
Anorexia in pubescents
Keywords: Mentální anorexie; poruchy příjmu potravy; hmotnost; hubnutí; dieta.; Anorexia nervosa; eating disorders; weight; being on diet; diet.