Návrh systému polních cest v rámci plánu společných zařízení - Vácha, Jan (Jihočeská univerzita, 2018)
Předkládaná práce se zabývá návrhem cestní sítě v rámci plánu společných zařízení pro komplexní pozemkovou úpravu v katastrálním území Hradiště u Kaplice. Úvodní kapitoly jsou zaměřeny na teoretická východiska práce a rozbor odborné literatury, na které navazuje metodika stanovující postup a kritéria návrhu polních cest v plánu společných zařízení. Zásadní částí práce je vyhodnocení podrobného průzkumu terénu, návrh rekonstrukce a doplnění cestní sítě. V závěru jsou zhodnoceny výsledky vyplývající z návrhu opatření ke zpřístupnění pozemků. Výsledky práce jsou zpracovány v textové a grafické podobě.
Design of the rural roads system within the plan of common facilities
Keywords: pozemková úprava; plán společných zařízení; průzkumové práce; cesta; územní systém ekologické stability; územní plán; land consolidation; plan of joint facilities; exploratory work; road; territorial system of ecological stability; zoning plan