Proces zavádění Standardů kvality sociálních služeb v organizaci La Strada ČR na příkladu Standardu 3 - Kefurtová, Anna (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá procesem tvorby a zavádění Standardů kvality sociálních služeb na příkladu Standardu kvality 3 do běžné praxe sociálních pracovnic a pracovníka organizace La Strada ČR a zároveň má upozornit na podstatné souvislosti nutné pro proces tvorby. Teoretická část se opírá o rámce organizace La Strada, sociální management a řízení lidských zdrojů, Standardy kvality sociálních služeb a metodiku Standardu kvality 3 týkajícího se jednání se zájemcem o službu. Praktická část si klade za cíl zjistit, na základě rozhovorů se sociálními pracovnicemi a pracovníkem organizace, praktickou využitelnost metodiky při práci s klientelou.
Process of Creation and Implementation of Social Services Quality Standard in La Strada Czech Republic based on the example of Standard 3
Keywords: La Strada; poslání; vedení týmu; kompetence sociální/ho pracovnice/íka a vedoucí sociálních služeb; Standardy kvality sociálních služeb; metodika k zavádění standardu kvality 3; La Strada; mission; team leadership; powers of social workers and of manager of social services; Social Services Quality Standards; methodology relating to the implementation of Social Service Quality Standard 3