Přenosné aplikace a Virtualizace aplikací pro OS Windows - Vojík, Kamil (Jihočeská univerzita, 2010)
Obsahem práce je popsání oblasti přenosných aplikací. V teoretické části je popsána definice přenosných aplikací a výhody jejich použití. Jsou zde dále popsány způsoby jak tyto aplikace získat. Jedná se o oblast virtualizace aplikací, platformy přenosných aplikací, Live OS a Cloud computing. Praktickou část tvoří popis a ukázka postupů, jak přenosné aplikace pomocí jednotlivých technologií vytvořit. Jsou popsány vlastnosti výsledných řešení na základě postřehů, které jsem při jejich realizaci získal. Závěr práce tvoří porovnání a doporučení technologií na základě získaných poznatků. Neexistuje univerzální řešení a je nutné se rozhodnout na základě požadavků každého uživatele. Při porovnání podle kritéria cena/výkon nejlépe dopadla platforma Ceedo, která používá virtualizaci aplikací.
Portable applications and Application virtualization for Windows OS
Keywords: přenosné aplikace; virtualizace aplikací; Live OS; Cloud computing; vytvoření; Portable applications; platform; suite; Application virtualization; Live OS; Cloud computing; create; build