Metody osobnostně sociálního rozvoje v předškolním vzdělávání - Jarošová, Helena (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce je rozdělena na tři části, teoretickou, praktickou a výzkumnou. Východiskem pro teoretickou část je Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání a metody, které doporučuje jako vhodné pro práci s předškolními dětmi. Zejména jsou to metody tvořivé dramatiky, prožitkového, kooperativního, situačního, spontánního sociálního učení a učení hrou. Praktická část navazuje na část teoretickou zpracovaným integrovaným celkem s popsanými metodami. Obsahuje záměr, plánování, realizaci i evaluaci celku. Metodami výzkumu jsou přímé pozorování a dotazníkové šetření.
Methods of personality social Development in preprimary Education
Keywords: osobnostně sociální rozvoj; prožitkové učení; kooperativní učení; situační učení; metody; hra; tvořivá dramatika; personal and social development; experience learning; cooperative learning; situational learning; methods; game; creative drama