Analýza efektivity podniku Jaroměřická mlékárna, a. s. - Ficová, Monika (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním cílem této diplomové práce byla analýza efektivity podniku Jaroměřická mlékárna, a. s. pomocí metod finanční analýzy. Finanční analýza byla provedena a použité metody byly aplikovány v konkrétních podmínkách Jaroměřické mlékárny. Analýza byla provedena za 5 let, tj. od roku 2005-2009. Poté byly ukazatele Jaroměřické mlékárny srovnány s ukazateli dalších deseti mlékáren, které mají sídlo v České republice. Na vzorku deseti mlékáren byla provedena analýza jejich ekonomických výsledků v letech 2007-2009. Dále jsem se v diplomové práci zabývala kalkulací Jaroměřické mlékárny.
Analyse effectiveness of the company Jaroměřická mlékárna, Inc.
Keywords: finanční analýza; zemědělský podnik; poměrové ukazatele; absolutní ukazatele; soustavy ukazatelů (bankrotní a bonitní modely; ekonomická přidaná hodnota; zemědělská politika; mlékárenské společnosti; trh s mlékem; Jaroměřická mlékárna; a. s.; financial analysis; agricultural enterprise; proportion indicators; ratios absoluten; system indicators (bankruptcy and credibility models); economic value added; agricultural politics; milk producers; market with milk; Jaroměřická Creamery; Inc.