Arteterapie na pobytových akcích pro děti z dětských domovů - Pohořelská, Alena (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se věnuje arteterapii s dětmi z dětských domovů na pobytových akcích. Teoretická část pojednává o specifikách dětí žijících v dětském domově. Zabývá se zejména problematikou psychické deprivace a syndromu CAN a představuje výtvarnou tvorbu takto poznamenaných dětí. Praktická část představuje výzkumnou studii, jejíž cílem bylo vyhledat znaky výtvarného projevu deprivovaných dětí. Rovněž předkládá kazuistiku jednoho dítěte s analýzou jeho výtvarných děl. Dále se zabývá možnostmi a účinnými faktory arteterapie na pobytových akcích pro děti z dětských domovů.
Art Therapy Workshops in Children's Homes
Keywords: arteterapie; výtvarný projev dítěte; psychická deprivace; dětský domov; art therapy; children?s creative expression; deprivation; children?s homes