Vliv pěstování energetických rostlin na biodiverzitu - Brusová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením vlivu pěstování řepky olejky (Brassica napus subsp. napus) a kukuřice seté (Zea mays L.) na diverzitu a aktivitu společenstev epigeických brouků. Počet monokultur energetických rostlin v posledních letech roste, což má vliv na mnoho různých aspektů krajiny a životního prostředí. Práce přináší údaje o zastoupení jednotlivých druhů epigeických brouků v energetických kulturách a hodnotí hlavní faktory, které ovlivňují populaci daných druhů a zastoupení jednotlivých druhů ve sledovaných porostech. V této práci je možné se seznámit s metodikou odebírání vzorků, taxonomií základních druhů a statistickými metodami hodnocení vzorků.
Effect of cultivation of energy crops on biodiversity
Keywords: energetické rostliny; biodiverzita; epigeičtí brouci; biomasa; power plants; biodiversity; epigeic beetles; biomas