Vývoj aplikace pro simulaci hospodářského cyklu: uživatelské prostředí - Kocian, Pavel (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se podrobně zaměřuje na procesy potřebné k vytvoření uživatelského rozhraní 2D hry vytvořené v herním enginu Unity v jazyce C#. Součástí práce je také tvorba herní grafiky, textur, zvuků a popis procesu vizualizace dat v grafu. V rešeršní části této práce jsou vysvětleny a popsány jednotlivé nástroje, které lze pro účely této práce použít. V praktické části této práce je pomocí vybraných nástrojů vytvořena hra, která uživateli přibližuje principy a procesy hospodářské politiky v přátelském a snadno srozumitelném prostředí, kde se uživatel může pohybovat mezi jednotlivými institucemi a provádět změny v hospodářské politice.
Development of Business Cycle Simulation Application: user interface
Keywords: Unity; pixel art; hudba; vzdělávací hra; Unity; pixel art; music; educational game