Profil návštěvníka destinace cestovního ruchu Orlicko - Patáková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce bylo, na základě situační analýzy a analýzy poptávky, sestavit profil návštěvníka destinace Orlicko. Dále identifikovat potřeby a požadavky návštěvníků, provést segmentaci trhu na straně poptávky a vybrat klíčové a perspektivní cílové segmenty pro udržitelný rozvoj cestovního ruchu v destinaci.
Visitor's Profile in the Tourism Destination of the Orlík Region
Keywords: cestovní ruch; destinace; profil návštěvníka; segmentace trhu; klíčové a perspektivní segmenty; udržitelný rozvoj cestovního ruchu; tourism; destination; visitor´s profile; market segmentation; key and promising segments; sustainable development of tourism