Vliv klíštěcích cystatinů na TLR - indukovanou maturaci myeloidních dendritických buněk - Neradová, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Klíštěcí sliny obsahují mnoho molekul s antihemostatickými a imunomodulačními funkcemi. Cílem této práce bylo otestovat vliv cystatinů CPI1 a CPI2 klíštěte I.ricius a sialostatinů L a L2 klíštěte I.scapularis na maturaci dendritických buněk derivovaných z kostní dřeně indukovanou TLR ligandy.
The effect of tick cystatins on TLR - induced maturation of myeloid dendritic cells
Keywords: dendritické buňky; TLR-receptory; TLR-ligandy; cystatiny; sialostatin L; sialostatin L2; LPS; LTA; imiquimod; POLY I:C; dendritic cell; TLR-receptor; LPS; LTA; imiquimod; POLY I:C; cystatins; sialostatin L; sialostatin L2