Aktivace protektivní buněčné imunitní odpovědi v žaludečním epitelu myší během infekce a reinfekce Cryptosporidium muris - Jalovecká, Marie (Jihočeská univerzita, 2012)
Byly sledovány rozdíly mezi dvěma izoláty Cryptosporidium muris (TS03 a CB03) v aktivaci a vývoji buněčné imunitní odpovědi během primární infekce a reinfekce imunokompetentních myší. Vývoj imunitní odpovědi byl charakterizován analýzou zastoupení různých subpopulací T-lymfocytů v žaludečním epitelu a produkcí cytokinů v ex vivo kulturách splenocytů.
Activation of protective cell-mediated immune response in gastric mucosa during Cryptosporidium muris infection and re-infection in immunocompetent mice
Keywords: Cryptosporidium muris; žaludeční epitel; intraepiteliální lymfocyty; imunitní odpověď; Cryptosporidium muris; gastric mucosa; intraepithelial lymphocytes; immune response