Evironmentální výchova v mateřských školách s různým vzdělávacím programem - Pletánková, Petra (Jihočeská univerzita, 2022)
V bakalářské práci byly zkoumány enviromentální vzdělávací programy mateřských škol. Rozhovor a vypracovaný dotazník pro učitele se stal nástrojem pro porovnání vzdělávacích programů. Dotazník zaměřený na vztah dětí k neoblíbeným živočichům vyplnilo 35 dětí. Rozhovor s dětmi vedl k zjištění vztahu dětí k pobytu v přírodě. Výsledky dotazníků s dětmi byly porovnány s výzkumem Petry Juhasové. Výsledky byly dále zpracovány a porovnávány v souvislosti s environmentálními vzdělávacími programy v mateřských školách.
Environmental education in kindergartens with different educational programmes
Keywords: předškolní děti; živočichové; vztah; environmentální vzdělávací programy; pobyt venku; vnímání přírody; preschool children; animals; relationship; environmental education programs; stay outside; perception of nature