Rozvodový proces a jeho vliv na socioemocionální vývoj dětí - Tolarová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá rozvodovým procesem, jehož problémový průběh má negativní vliv na vývoj dětí. Cílem práce je objasnit, zda rozvodový proces ovlivňuje socioemocionální vývoj dětí, popsat problematiku rozvodu v současné společnosti a zabývat se vznikem nežádoucích fenoménů, které s sebou přináší dlouhodobé konfliktní stavy mezi rodiči. Komplikované případy dětí, ocitajících se ve středu vztahových sporů mezi rodiči, mají stále rostoucí hodnotu.
Divorce process and its influence on the socioemotional development of children
Keywords: Cochemská praxe; kolizní opatrovník; rodičovská odpovědnost; rozvodový proces; sociálně-právní ochrana dítěte; socioemocionální vývoj; střídavá péče; syndrom zavrženého rodiče.; Cochem practice; collision curator; parentel responsibility; divorce process; socio-law child protection; socioemotional development; alternace care; abandoned parent syndrome.