Plavání jako možná sportovní aktivita pro jedince s tělesným postižením - Čepáková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá přínosem plavání pro osoby s tělesným postižením. Je rozdělena do tří kapitol. První kapitola představuje druhy tělesných postižení zkoumaných jedinců a krátké pojednání o rodině pečující o dítě s postižením. Druhá kapitola popisuje občanské sdružení Kontakt bB České Budějovice, prostřednictvím kterého proběhl výzkum. Konkrétně se zaměřuji na jeho vznik, oblasti činnosti a metodiku KO-NEV, podle které je vedena výuka plavání. Třetí kapitola obsahuje 7 kazuistik, které byly vytvořeny na základě výpovědí dotazovaných, na to navazuje poslední podkapitola, která se zabývá významem pohybu v lidském životě a možným přínosem sportovní aktivity plavání pro jedince s tělesným postižením, který jsem zjišťovala nejen od respondentů při rozhovorech, ale také z různé odborné literatury.
Swimming as a possible sport aktivity for disabled persons
Keywords: tělesné postižení; jedinec s postižením; Kontakt bB; plavání; přínos plavání; disability; disabled person; Kontakt bB; swimming; benefits of swimming