Žáci s odlišným mateřským jazykem v českých školách - Houdková, Klára (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na aktuální problematiku vyučování žáků s odlišným mateřským jazykem. Práce se zaměřuje na řešení redukce jazykové bariéry, která je největším problémem ve vyučování žáků s OMJ. Text se zabývá charakteristikou žáků s OMJ, jejich začleňováním do třídního kolektivu, problémy, které mohou nastat u těchto žáků. Celkově se v práci vysvětlují všechny potřebné informace týkající se výuky žáků s OMJ z pohledu pedagogů. Cílem je zjistit nejlepší způsob redukce jazykové bariéry a také vhodné přístupy učitelů.
Pupils with different native language at Czech schools
Keywords: aktuální; bariéra; problematika; pedagog; redukce; barrier; current; issues; reduction; teachers