Rozdíly v poskytování ošetřovatelské péče u nemocných po operaci varixů dolních končetin operovaných ambulantně a při hospitalizaci - Ptáková Malechová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce je zaměřena na sledování rozdílů v poskytování ošetřovatelské péče u nemocných po operaci varixů dolních končetin operovaných ambulantně pomocí laseru a konvenčně za hospitalizace. Výzkum byl zaměřen nejen na poskytování ošetřovatelské péče, ale i na komunikaci a edukaci sester, která je nedílnou součástí ošetřovatelské péče. Z výsledků je patrné, že předávání informací, edukace a komunikace vůbec je v ošetřování velmi důležitá a vyžaduje i individuální přístup ke klientovi.
The differences in postoperative care for patients after lower limb varicose vein surgery performed either during admission at a surgery ward or on an outpatient basis.
Keywords: varixy-sestra-pacient-ošetřování-laser-informovanost-komunikace-edukace; varices-nurse-patient-nursing-laser-foreknovledge-communication-education