Srovnání funkce vybraných porostů na základě sledování energetické bilance stanoviště - Chocová, Hana (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se zabývá rozdíly v energetických tocích ve vztahu k hospodaření člověka v krajině a zaměřuje se především na význam disipace sluneční energie, energetický a vodní režim porostů a jejich mikroklimatu. Sledována byla dvě odlišná území. Ta se výrazně liší svou vegetací a způsobem využití.
THE COMPARISON OF FUNCTION OF THE SELECTED STANDS ON BASIS OF THE ENERGY BALANCE METHOD
Keywords: disipace sluneční energie; energetický režim; vodní režim porostů; mikroklima; solar energy dissipation; energy regime; water regime of vegetation; microclimate