Analýza volebního chování obyvatel jihočeských vesnic a měst ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR 2010 - město versus venkov - Hálek, Radim (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou volebních výsledků okresu Český Krumlov při volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v roce 2010. Analýza probíhá v rámci porovnávání výsledků voleb mezi okresem Český Krumlov a dalšími, předem specifikovanými, územními jednotkami. Pro analýzu je důležité popsání volebního systému používaného při volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a také přiblížení sledovaného území z pohledu historického, fyzicko-geografického a socioekonomického.
Analysis of Southern Bohemian village and town inhabitants´ electoral behaviour during the Czech parliamentary election 2010 ? town versus countryside.
Keywords: Volební systém ČR; volby do Poslanecké sněmovny 2010; okres Český Krumlov; The electoral system of the Czech republic; the Czech parliamentary election 2010; district Český Krumlov