Komunikace a kooperace, jako klíčové kompetence manažera - Beneš, Michal (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce je charakterizovat a analyzovat komunikaci a kooperaci, jako základní dovednosti manažera. Zvolil jsem metody, kterými jsem zjišťoval a měřil tyto kompetence, a následně jsem vyhodnotil a popsal aktuální úroveň komunikace a kooperace manažera. Snažil jsem se najít cesty k odstranění komunikačních chyb manažera a navrhnout alternativy k dalšímu rozvoji těchto kompetencí. Objektem zkoumání byl manžţer středně velkého podniku. Sběr informací probíhal především kvalitativním průzkumem. Byla zkoumána jeho osobnost, schopnost komunikace a dovednost kooperace vedoucích pracovníků podniku. Výsledkem je komplexní pohled na manažera a jeho komunikační dovednosti, dále zhodnocení spolupráce v již vytvořených pracovních týmem a vedení porad. Posledním krokem bakalářské práce je navrhnutí opatření ke zlepšení manažerské komunikace.
Communication and cooperation as core competencies of manager
Keywords: Komunikace; Kooperace; Manažer; communication; cooperation; manager