Specifika neformální komunikace mladých lidí prostřednictvím internetu - Brožková, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se věnuje neformální komunikaci mladých lidí prostřednictvím internetu a některým jejím specifikacím. Práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a praktickou. V části teoretické se práce bude zabývat odchylkami spisovné výslovnosti v oblasti morfologie, syntaxe, lexika a vlivu internetové komunikace na oblast pravopisu. Část praktická se věnuje sledování tohoto druhu komunikace na vybraných internetových serverech a to u tří věkových skupin: jedná se o studenty základních, středních a vysokých škol. Cílem je postihnout typické rysy tohoto druhu komunikace v různých rovinách jazyka, včetně odrazu pravopisu.
The Specifics of Young People's Informal Communication through the Internet