Technologie blockchain v oblasti e-business - Šafanda, Filip (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá technologií blockchain, chytrými kontrakty a možnostmi použití těchto technologií zejména v oblasti e-business. V teoretické části bude představena technologie blockchain, její funkcionalita a vlastnosti, dále bude představena technologie chytrých kontraktů, její význam pro kryptoměnu Ethereum a využití těchto technologií v oblasti e-business. Dále následuje praktická část, ve které již dojde k vytvoření vlastního blockchainu na bázi platformy Ethereum, a dále k nasazení vlastního chytrého kontraktu. V závěrečné fázi dojde k vyhodnocení výsledků a interpretaci závěru.
Blockchain technology in e-business