Analýza dat z automatických bezpečnostních scannerů - Vodstrčil, Pavel (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá zkoumáním a zpracováním reportů z automatických bezpečnostních skenerů. V začátku teoretické části je krátké seznámení se skenováním. Dále jsou rozebrány jednotlivé výstupy ze skenerů (reporty) a popis položek. V další části následuje seznámení s Common Vulnerability Scoring System, který je využíván v praktické části pro ohodnocování. Na konci první části jsou již uvedeny některé funkce vytvořené aplikace. Začátek praktické části je věnován návrhu databáze a vybranému frameworku pro tvorbu. Následuje seznámení s funkcemi aplikace a samotné možnosti zobrazení výsledků.
Data analysis from automatic vulnerability scanners
Keywords: Bezpečnostní skener; PHP; Laravel; Bootstrap; OpenVAS; Nessus; databáze; PostgreSQL; CVSS; Common Vulnerability Scoring System; Vulnerability scanner; PHP; Laravel; Bootstrap; OpenVAS; Nessus; databsee; PostgreSQL; CVSS; Common Vulnerability Scoring System