Pohřební ritus knovízské kultury v Čechách - Miklová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2016)
V této práci se snažím o detailní analýzu pohřebního ritu knovízské kultury v Čechách. Zabývám se náboženstvím, sjednocováním pohřebního ritu, mohylami i plochými hroby, výbavou hrobů a pohřebními rituály. Speciální pozornost věnuji nálezům lidských koster či částí lidských těl na sídlištích. Ve vytvořené databázi lokalit s výskytem lidských skeletů a jejich částí, sleduji určitá kritéria, která mezi sebou porovnávám.
The Burial Rite of Knoviz Culture in Bohemia
Keywords: doba bronzová; doba popelnicových polí; knovízská kultura; lidské skelety; sídliště; pohřebiště; Bronze Age; Urnfield Period; Knovíz Culture; Human Skeletons; Settlements; Burial Grounds