Využití internetu jako marketingové strategie - Sláma, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním cílem této bakalářské práce bylo vysvětlení pojmů internet a marketing, a jejich vzájemnou interakci. Po jejich vysvětlení pak aplikace na vybraný subjekt a jeho analýza. Zaměřili jsme se na analýzu služeb poskytovaných městem Jindřichův Hradec, prostřednictvím internetových stránek. Pro lepší ukázku pak byla provedena jejich komparace s jiným subjektem, v našem případě internetové stránky statutárního města České Budějovice. Po deskripci služeb internetových stránek města Jindřichův Hradec, byl zdůrazněn rozbíhající se projekt elektronického přihlašování na MěÚ, který je významným počinem pro zlepšení využití kapacit dané podatelny odboru, v našem případě odboru dopravy, kde projekt od roku 2010 začal fungovat. Nejen však pro město a zatížení dané podatelny, nýbrž i pro občany města je tato služba velmi dobrá a má jim napomoci s hospodařením vlastního času. Portál internetových stránek je také dobré vodítko pro turisty, neboť se z něho mohou dozvědět aktuální kalendář akcí a mnoho jiných užitečných informací. Občané města Jindřichův Hradec jsou se svými stránkami ve větší míře spokojeni, co jim občas chybělo v podobě formuláře či jisté akce nebo položky, kterou nemohli nalézt. Z tohoto důvodu bylo navrženo opatření v podobě helpdesku, které by doplňovalo již existující diskuzní fórum. Tak by vzniknul kompaktní útvar, který by napomohl zlepšit komunikaci s občany. Stránky by tak s pomocí občanů mohly být lépe korigovány a byl by vytvořen podíl spoluúčasti, samozřejmě za pomoci vyškolených počítačových odborníků, kteří jsou stálými zaměstnanci města na městském úřadě.
Using the Internet as a marketing strategy
Keywords: internet; marketing; marketingový nástroj; marketingová strategie; IT technologie; služby; zákazník; město; internet; marketing; marketing tool; marketing strategy; IT technologies; services; customers; city