Predikce finanční tísně podniku - Maňasová, Helena (Jihočeská univerzita, 2014)
Teoretická část diplomové práce se zabývá vznikem a řešením finanční tísně a analýzou klasifikačních modelů. V praktické části jsou na základě výběrového souboru podniků vytvořeny vlastní modely pro předpověď finanční tísně za použití diskriminační analýzy a logistické regrese.
Financial distress prediction of company
Keywords: finanční tíseň; predikční modely; diskriminační analýza; logistická regrese; financial distress; prediction models; discriminant analysis; logistic regression