Sexuální aktivita žáků 2. stupně ZŠ - Wohlschlägerová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem mé diplomové práce je problematika sexuální aktivity žáků na 2. stupni základních škol. Hlavním cílem práce je zaměřit se na sexuální chování dětí na základních školách. Dalším cílem je také co nejvíce zjistit o informovanosti dětí v této problematice. Diplomová práce se skládá ze dvou částí. První, teoretická část je zaměřena na oblast sexuality. Dále je zde kapitola věnovaná sexuální výchově. Je zde zdůrazněna spolupráce školy a rodiny a jednotlivě probrána sexuální výchova rodinná a školní. V závěru teoretické části je popsáno období puberty, zejména vývoj dětí v tomto období, a to ze dvou hledisek - fyzického a psychického. Druhá, praktická a zároveň hlavní část práce, je zaměřena na analýzu sebraných dat na dvou základních školách. Data jsem shromažďovala ve všech třídách na 2. stupni těchto základních škol. Dotazník, který jsem zadávala, obsahuje několik částí různého zaměření. Otázky jsou zaměřené zejména na sexuální chování dětí, informovanost dětí v této oblasti, rodinnou sexuální výchovu a v neposlední řadě na školní sexuální výchovu.
Sex activity of pupils on the secondary school
Keywords: sexualita; sexuální chování; puberta; sexuality; sexual behavior; puberty