Vlivy působící na morfologické změny vemene u valašek - Kučera, Josef (Jihočeská univerzita, 2018)
Morfologická stavba vemene u ovcí je důležitá vzhledem k možným komplikacím při odchovu jehňat a využití strojního dojení. Struky nevhodně postavené, krátké jsou problematické při odchovu jehňat i strojním dojení. Struky příliš velké nebo horizontální nemohou jehňata najít.
Influences affecting morphological changes of the udder of Wallachia sheep
Keywords: ovce valaška; parametry vemene; postavení struků; morfologie vemene; Wallachian sheep; udder parameters; teat position; udder morfological