Analýza využití účetních programů v účetnictví obcí - Kanovová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zaměřuje na účetní programy obcí. Teoretická část se věnuje charakteristice základních územních samosprávných celků, účetnictví obcí, důležitosti účetního programu a kritériím pro výběr účetního softwaru. V praktické části jsou zpracovány výsledky mého průzkumu ohledně obcemi používaných účetních programů. Dále jsou tyto softwary popsány a pomocí vícekriteriálního hodnocení variant je vybrán nejvhodnější program pro obec Mnich.
Analysis of Accounting Programmes Used in Communal Accountancy
Keywords: obec; účetní program; průzkum; vícekriteriální hodnocení variant; municipality; accounting program; research; multicriterial evaluation of options