Hodnocení účinnosti systému řízení reprodukce dojnic - Durčanská, Michaela (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na hodnocení různých systémů řízení reprodukce uplatňovaných ve stádech vysokoužitkových dojnic. V teoretické části je popsán význam plodnosti z hlediska rentability chovu, hodnocení ukazatelů plodnosti a systémy řízení reprodukce skotu včetně manažerských programů pro řízená stáda. V praktické části jsou popsány záznamy reprodukčních ukazatelů ze čtyř stád s různým řízením reprodukce a porovnány vybrané ukazatele za rok 2022.
Evaluation of the effectiveness of the dairy cow reproduction management system
Keywords: dojnice; řízení reprodukce; pregnancy rate; synchronizace říjí; dairy cows; reproduction management; pregnancy rate; estrus synchronisation